Kwaliteitsadviseur zorg

Bij álles in de zorg is kwaliteit van belang.

Als kwaliteitsadviseur in de zorg richt ik me op mijn grote passie: de kwaliteit van de zorg verbeteren. Bij álles in de zorg is kwaliteit van belang. Of je nu bezig bent met medicatieveiligheid, hygiëne- en infectiepreventie, wet zorg en dwang of het welzijn van mensen. Alles draait uiteindelijk om goede zorg verlenen. En hierbij kan ik jouw zorgorganisatie helpen.

Ik ga gedetailleerd te werk en neem zo alle mogelijke factoren die van invloed zijn op kwaliteit onder de loep. Zo kan ik vervolgens concrete en praktische adviezen geven aan jouw zorgorganisatie en de betrokken zorgmedewerkers.

Resultaat door betrokkenheid

Vaak zeggen collega’s en bestuursleden tegen mij: ‘Jij maakt jezelf zo snel eigen binnen onze organisatie’, ‘Je hebt direct door hoe het hier werkt’ en ‘Ik heb het gevoel dat ik je al jaren ken’. Dat is precies waar mijn kracht ligt: ik voel me direct verbonden met de betreffende zorgorganisatie en iedereen die daar werkzaam is. Dat maakt dat ik naast kundig ook toegankelijk ben, iets wat eraan bijdraagt om bijvoorbeeld de nodige informatie uit de organisatie te halen.

Van kwaliteitsvraag naar praktisch advies

Doordat ik direct doorheb hoe de verhoudingen liggen en hoe de bedrijfsprocessen werken, kan ik me snel bezighouden met de kwaliteitsvraag die bij mij is neergelegd. Daarbij schakel ik door mijn eigen achtergrond als verpleegkundige makkelijk en snel met zowel de zorgverleners op de werkvloer als de leden van het bestuur, de directie en het management. In de praktijk betekent dit dat ik snel doorzie wat in het primaire proces van organisaties nodig is om de zorgkwaliteit te verbeteren en welke eventuele beleidsstappen hiervoor nodig zijn op tactisch en strategisch niveau. Deze inzichten vertaal ik naar praktische adviezen en eenvoudige werkwijzen, voor zowel bestuursleden als zorgmedewerkers.

20210327-nannie-lq-002

Benieuwd naar mijn verdere verhaal?

Start typing and press Enter to search