Zorg & indicatie

Zelfstandige hbo-verpleegkundige

Naast mijn werk als kwaliteits- en beleidsadviseur ben ik beperkt beschikbaar als zelfstandige hbo-verpleegkundige. Je kunt bij mij terecht voor zorg of de aanvraag van een indicatie voor persoonlijke verzorging en/of verpleging.

Zorg

Als hbo-verpleegkundige, ingeschreven in het BIG-register, ben ik bevoegd om zelfstandig verpleegtechnische handelingen uit te voeren. Denk hierbij aan katheterzorg, stomazorg, injecties geven, wondzorg en medicatie geven. Hiernaast kun je mij ook vragen om je te helpen met persoonlijke verzorging.

Zorgstop:

Op dit moment verleen ik aan een aantal cliënten zorg. Helaas heb ik op dit moment een zorgstop en zit ik ‘vol’ om nieuwe cliënten aan te nemen.

Closeup of a support hands

Indicatie

Heb jij vanwege je hoge leeftijd, chronische ziekte of beperking extra zorg nodig? Dan kun je deze zorg zelf inkopen met je persoonsgebonden budget (pgb). Voordat je deze zorg zelf kunt inkopen met je pgb, heb je een indicatiestelling voor persoonlijke verzorging en/of verpleging nodig.

De indicatiestelling geeft aan welke zorg jij nodig hebt. Er bestaan verschillende soorten persoonsgebonden budget. Voor pgb vanuit de Zorgverzekeringswet kun je bij mij de indicatie aanvragen. Dit persoonsgebonden budget is namelijk bedoeld om bijvoorbeeld wijkverpleging in te kopen.

Nieuwe indicatiestelling nodig?

Hoe vraag je zo’n indicatie voor persoonlijke verzorging en/of verpleging aan? Volg deze stappen als het om een nieuwe indicatiestelling gaat:

 1. Zoek op of je in aanmerking komt voor persoonsgebonden budget. Dit kan bijvoorbeeld op de website van je zorgverzekeraar.
 2. Kom je ervoor in aanmerking? Dan kunnen we op korte termijn een afspraak plannen voor jouw indicatie. Vul hiervoor het formulier in op via mijn contactpagina en kies als onderwerp ‘Aanvraag nieuwe indicatie’.

Indicatiestelling verlengen of uitbreiden?

Meestal zijn indicatiestellingen één of twee jaar geldig. Loopt jouw indicatiestelling bijna af? Dan vraag je voor verlenging of eventuele uitbreiding van je indicatie opnieuw een indicatiestelling aan. Het makkelijkst is om dit bij de wijkverpleegkundige te doen die jouw vorige indicatie heeft afgegeven. Hij of zij kent je situatie en dossier. Zit deze wijkverpleegkundige helemaal vol, is deze met pensioen of is er een andere reden waarom je jouw indicatiestelling bij mij wil aanvragen? Stuur me een bericht. Vul op mijn contactpagina het formulier in en kies als onderwerp ‘Indicatie aanvragen’.

img_7963

Goed om te weten:

 • Als zelfstandige wijkverpleegkundige heb ik geen contract met zorgverzekeraars. Dit kan van invloed zijn op jouw vergoeding.
 • Neem voor meer informatie contact op met je zorgverzekering
 • Voor een nieuwe indicatiestelling kom ik altijd op huisbezoek
 • Ik hanteer per uur het wettelijk bepaalde NZA-tarief
 • Binnen gemeente Weert reken ik geen km-vergoeding.
 • Voor indicaties buiten gemeente Weert hanteer ik 0,43 cent/p km.
 • Het werkgebied waarin ik indiceer ligt maximaal binnen een straal van 20 km vanaf Weert.
 • Het aantal uur dat ik voor jouw indicatiestelling nodig heb:
  • Nieuwe indicatiestellingen: ongeveer 5 uur
  • Verlengingsaanvraag of uitbreiding op een eerder gestelde indicatie door mij: ongeveer 3 uur
  • Verlengingsaanvraag of uitbreiding op een eerder gestelde indicatie door een andere verpleegkundige (ik zorg zelf voor de overdracht van jouw dossier): ongeveer 5 uur
 • Het is verplicht om de indicatie elk (half) jaar tussendoor te evalueren. Deze evaluatie vindt telefonisch of tijdens huisbezoek plaats, en duurt ongeveer 1 tot 1,5 uur

Vergoeding indicatiestelling

De indicatiestelling wordt niet vergoed vanuit je persoonsgebonden budget. De rekening wordt rechtstreeks naar jou, als opdrachtgever, gestuurd. Je betaalt deze rekening zelf en kunt de rekening vervolgens bij je zorgverzekering indienen. De zorgverzekering maakt achteraf het bedrag gedeeltelijk of geheel aan jou over; het wordt dus gerestitueerd. Mogelijk betaal je een eigen bijdrage.

Omdat ik een niet-gecontracteerde wijkverpleegkundige ben, wordt mijn indicatiestelling niet altijd volledig vergoed. Afhankelijk van jouw zorgverzekering krijg je tussen de 70 en 100% vergoed. Wil je weten hoeveel je precies krijgt? Neem dan contact op met je zorgverzekeraar.

Vragen of advies nodig voor jouw indicatiestelling of het persoonsgebonden budget (pgb)?

Deze websites geven je alle info die je nodig hebt:

Benieuwd naar mijn verdere verhaal?

Start typing and press Enter to search