Over mij

Al op hele jonge leeftijd wist ik dat ik ‘zuster’ wilde worden. Als kind ging ik altijd met mijn moeder mee naar oma, die met een hoge dwarslaesie in het verpleeghuis woonde. Elke week kwam ik daar, en zo ontstond mijn liefde voor de zorg.

Mooi vak

Na de middelbare school koos ik daarom een zorgopleiding. Ik wist zeker dat dit de goede keus voor me was. Tijdens praktijkervaringen voelde ik zoveel dankbaarheid van de mensen. Ik wist daardoor nog meer dat ik op mijn plek zat. Als verpleegkundige kon ik écht mensen helpen.

En ik vond het heel mooi dat ik met cliënten een band opbouwde. Dat vind ik nu nog steeds het allermooist van dit vak!

dsc_6522

Uitdagingen? Kom maar op!

Mijn advieswerk van nu is heel divers. Ik ben de spil in een organisatie en opereer op operationeel tot strategisch niveau. Daarbij vind ik het een mooie uitdaging om ingewikkelde beleidsvraagstukken te vertalen naar het primaire proces en dit zo goed mogelijk te implementeren. Zodat medewerkers ook weten waarom zij zich bijvoorbeeld aan wetten, regels en kaders moeten houden. Als je het uitlegt in plaats van oplegt, dan krijg je een team mee.

Audits

Daarnaast vind ik het leuk om bijvoorbeeld een audit te doen en mee te draaien op de werkvloer, weliswaar met mijn handen op de rug. Via dialogen achterhaal ik dan waarom medewerkers bepaalde dingen doen. Waar nodig draag ik aan hoe zaken efficiënter kunnen, zonder hierbij met het vingertje te wijzen. Vaak blijkt de oplossing achteraf vrij eenvoudig te zijn. Ik heb ervaren dat er een ware kracht schuilt in het registreren van kleine fouten en details. Zo krijg je inzicht in waar iets misgaat en hoe je dat heel eenvoudig kunt verbeteren.

icoon-audits-250
icoon-beleidswerk-250

Beleidswerk

Het echte beleidswerk, daar gaat mijn hart sneller van kloppen. Van het onderzoeken en het adviseren op strategisch niveau tot het uitrollen en implementeren op de werkvloer, waarbij ik de zorgmedewerkers kan coachen.

Calamiteitenonderzoek

Verder duik ik graag in calamiteitenonderzoek. Om in te zoomen op een hele casus en zo te achterhalen wat er nu precies is gebeurd en wat een volgende keer beter kan. Het probleem zit negen van de tien keer dieper dan in eerste instantie lijkt. Met mijn opgedane kennis met onder meer de Prisma-cursus van Triaspect spoor ik alle mogelijke oorzaken op de calamiteit op. Vervolgens breng ik concrete en praktische adviezen uit en ondersteun ik de zorgorganisatie om de kwaliteit en veiligheid naar een hoger niveau te tillen.

icoon-calimiteiten-250
icoon-zorg

Ouderenzorg

Voor mijn diensten word ik graag ingezet in de ouderenzorg. Daar ligt mijn hart het meest. De VVT-sector is echt gericht op het welzijn van de mensen. Je levert hier een bijdrage om die laatste fase van iemands leven zo comfortabel mogelijk te maken. Dat maakt het werk interessant, persoonsgericht en dankbaar.

Altijd in ontwikkeling

Doordat ik bij meerdere organisaties over de vloer kom, ontwikkel ik me continu. Ook zelf zorg ik voor de nodige ontwikkeling. Ik wil altijd bijblijven met de laatste trends op het gebied van kwaliteit in de zorg. Daarom maakte ik onlangs de theoretische verdiepingsslag bij de Nyenrode Business Universiteit. Alle thema’s van de collegereeks ‘Management in de zorg’ waren super interessant. Bij elk college werd een nieuw, actueel zorgthema belicht. Zoals kwaliteit en veiligheid, zorgstrategie, de rol van de zorgverzekeraar, leiderschap in tijden van crisis. Verder bezoek ik regelmatig zorgsymposiums. Zo blijf ik bij.

Mensenmens

Naast mijn onderneming ben ik ook gewoon een mens. Ik ben een echt mensenmens. In mijn werk investeer ik graag in de relaties. En privé zit mijn leven vol sociale activiteiten. Van afspreken met vriendinnen tot eropuit trekken en wandelen met mijn labradoodle Sjors.

Mijn 6 kernwaarden zijn:

  • Verbinding
  • Ontwikkelen
  • Uitdaging
  • Betrouwbaar
  • Deskundigheid
  • Communiceren

Benieuwd naar mijn verdere verhaal?

Start typing and press Enter to search